Resum del Ple (Gener 2013)

1.- Aprovació d’una modificació del pressupost per a incorporar-hi les inversions de 2013. Principalment s’invertirà en el dipòsit d’aigua, la rehabilitació d’enllumenat i clavegueram de la Plaça Constitució i el carrer Cucurny, i diverses obres menors, majoritàriament de manteniment i restauració d’equipaments, parcs i via pública.

ICV-EUiA expressa el «sí crític» a aquestes inversions, com a vot de confiança a uns pressupostos que reconeixen que es produeixen en una situació molt dura.

  • A favor PSC-PP-CiU (7).
  • Abstenció: ICV-EUiA (5)

—————————————————

2.- Aprovació de la nova bandera de Montmeló, que es regeix per les normatives heràldiques i vexilològiques que dicta l’expert de la Generalitat al que se li ha encarregat l’el·laboració.

bandera montmelo

ICV-EUiA expressa que, tot i ser corresponsable de l’inici del procés, entre l’any 2006 i 2009, actualment l’entorn i la situació han canviat molt, i ara aquest tema pot semblar una frivolitat, que es pot considerar poc necessària. També expliquen que, al marge de consideracions estètiques, haurien preferit un procés obert amb la participació de tota la ciutadania de Montmeló, per a dissenyar la bandera, i que així tingués una millor acceptació per part dels montmelonins i montmelonines. D’altra banda, ICV-EUiA convida el Govern a NO fer actes de sumptuositat o protocolaris per a «instaurar formalment» la bandera, que puguin suposar despeses innecessàries en moments d’austeritat màxima.

L’Alcalde diu que el seu Govern no fa grans actes d’inauguració, ni grans despeses d’aquest estil, però que sí que faran un acte de presentació oficial.

  • A favor: PSC-PP-CiU (7)
  • Abstenció: ICV-EUiA (5)

—————————————————

3.- Moció d’ICV-EUiA per a la creació del Consell de Poble i el millor funcionament dels consells de participació.

S’acorda crear el consell de poble, establir calendaris per a complir amb la periodicitat de reunions dels consells participatius actuals, homogeneitzar els reglaments dels diversos consells de participació i garantir-ne la màxima pluralitat i participació.

  • Aprovat per unanimitat

—————————————————

4.- Moció de CiU en suport a la Declaració de Sobirania i pel dret a decidir del Parlament de Catalunya. Els arguments de cada grup són sobradament coneguts. Cal destacar que el PSC ha llegit, com a posicionament al Ple del seu grup, un comunicat de l’agrupació local del seu partit que, entre altres coses, criticava la moció per «voler dividir el nostre grup municipal». La moció s’ha aprovat.

  • A favor: ICV-EUiA + CiU (6)
  • Abstenció: PSC (5)
  • En contra: PP (1)

—————————————————

5.- Declaració institucional de suport a les cooperatives. En aquesta declaració, ICV-EUiA hem incorporat un acord, que han acceptat la resta de grups, que es compromet a:

«Donar prioritat, en cas d’empat, a les cooperatives de treball associat o a les de segon o ulterior grau que les agrupin en els concursos i subhastes per a l’adjudicació de contractes de l’Ajuntament de Montmeló o dels seus Patronats i Empreses Públiques.

  • Aprovada per unanimitat.

—————————————————

S’han aprovat també altres mocions contra la privatització d’ATLL, pel manteniment del servei de Teleassistència a la gent gran, i a favor del dret a l’habitatge.

—————————————————

PRECS I PREGUNTES

* ICV-EUiA ha preguntat pel calendari d’urbanització de la llosa i l’entorn de l’àmbit del soterrament, que ha de dur a terme ADIF, així com pels 300 nous espais d’aparcament que es preveuen posar en marxa sobre la mateixa llosa.

* ICV-EUiA ha reivindicat també, mitjançant un prec, que s’arreglin les pilones mòbils de la Plaça de Santa Rosa (C/Garcia Lorca, entre C/Dr. Robert i C/Nou) que actualment estan en mal estat i posen en risc l’accessibilitat de vehicles d’emergències a la plaça.

Esta entrada fue publicada en ICV-EUiA, Montmeló, Pacte PSC-PP-CiU, Participació, Ple Municipal, Retallades, Soterrament, Transparència. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Resum del Ple (Gener 2013)

  1. David dijo:

    Hola bon dia l’altra dia vaig veure que els restaurants i diversos supermercats de de molts llocs rouxen llexiu i amoniac a aliments que podrian servir per paliar la gana de gent que no pot rebre aliments o que no sels pot pagar i aixo´es degut a que no poden fer arribar aquets aliments a bancs d’aliments per que els bancs de aliments no tenen cambras de conservació d’aliments i crec que si aquesta es la raó es podria comprar o com es pogui fer dotar de aquestas cambras de conservació d’aliments i amb contes de que la gent rebi aliments cada mes podrien rebre els aliments cada 15 dias que a alguns llocs ja ho fan menys aqui a montmeló i la gent podria menjar productes que tambe son basics que apart de els que a s’estan distribuint els que no tenen tan marge de conservació tan bé serian molt agraits per la gent que no te possiblitats de poguer comprarlos. si et pot gastar milers de milions d’euros en infraestructuras ferroviarias per el ave no se per que no es pot fer una despesa per els bancs d’aliments que faria resoldre molts problemas d’una tacada gracias.

Deja un comentario